SPRAWOZDANIE Z WYKORZYSTANIA LABORATORIUM PRZYSZŁOŚCI ZA ROK SZKOLNY 2022/2023

nauczyciel/klasa

KIEDY

ZAJĘCIA

POMOCE

KORZYŚCI

PLANY

POTWIERDZENIE

1

Zygier Renata

czerwiec

warsztaty kulinarne – zdrowe  potrawy i desery.

deski, noże, sokowirówka, mikser, thermomix

wiedza o zdrowym odżywianiu

kontynuacja innowacji

wpis na stronę szkoły

2

Lipner Anna, Zygier Renata

maj

zdrowe śniadanie - kanapki nie musza być nudne

deski, noże, piekarniki

wiedza o piramidzie pokarmowej, planowaniu posiłków

innowacja kulinarna

wpis na stronę szkoły

3

Barańska Iga

listopad

warsztaty kulinarne - włoska pizza

deski, noże, termomix, piekarniki

wiedza o zwyczajach kulinarnych w innych krajach

innowacja kulinarna

wpis na stronę szkoły

4

Bakalarska Linda

marzec

warsztaty kulinarne -Wkraczamy w strefę fit

miski, deski, sokowirówka, noże

dbanie o swoje zdrowie i zdrowe odżywianie

innowacja kulinarna

wpis na stronę szkoły

4

Lipner

styczeń

WOŚP

mikroporty

umiejętność korzystania z  przenośnych mikrofonów

ponowne wykorzystanie na uroczystościach, wydarzeniach szkolnych

wpis na stronę szkoły

5

Zwierzchowska 2d

czerwiec

warsztaty astronomiczne

teleskopy

poszerzanie wiadomości nt. układu słonecznego

ponowne wyjście do obserwatorium astronomicznego na Hali

wpis na stronę szkoły

6

Bogumiła Ogonowska 2d

czerwiec

warsztaty astronomiczne

teleskopy

poszerzanie wiadomości nt. układu słonecznego

ponowne wyjście do obserwatorium astronomicznego na Hali

wpis na stronę szkoły

7

Zwierzchowska 2d

kwiecień

lekcja nt. zdrowego odżywiania

robot wielofunkcyjny termomix

poszerzanie wiadomości nt. właściwości odżywczych świeżo przyrządzonych soków owocowych

ponowne wykorzystanie w ramach realizacji podstawy programowej tematów o zdrowym odżywianiu

wpis na stronę szkoły

8

Bogumiła Ogonowska 2d

kwiecień

lekcja nt. zdrowego odżywiania

robot wielofunkcyjny termomix

poszerzanie wiadomości nt. właściwości odżywczych świeżo przyrządzonych soków owocowych

ponowne wykorzystanie w ramach realizacji podstawy programowej tematów o zdrowym odżywianiu

wpis na stronę szkoły

9

Frydryk 0c

maj

czerwiec

innowacja

musy owocowo-warzywne

innowacja

termomix

tablica interaktywna

poszerzenie wiadomości na temat zdrowego stylu życia

wpis na stronie szkoły

10

Stankiewicz

Agnieszka

grudzień

Jasełka

przedstawienie

mikroporty

umiejętność korzystania z  przenośnych mikrofonów

ponowne wykorzystanie na uroczystościach, wydarzeniach szkolnych

wpis na stronę

11

Fijałkowska

Alicja

grudzień

Jasełka

przedstawienie

mikroporty

umiejętność korzystania z przenośnych mikrofonów

ponowne wykorzystanie na uroczystościach , wydarzeniach szkolnych

wpis na stronę

12

Stankiewicz Sylwester

Rębiś Aneta

maj

cały rok

Debata szkolna

Debata szkolna, audycje radiowe, szkolne oraz prezentowane na falach Radia Bogoria

Poszerzenie działalności Szkolnej Grupy Radiowej, usprawnienie pracy samorządu szkolnego

Mikrofony nagłowne, mikrofony dynamiczne, mikroporty wzmacniacz audio, słuchawki

Aparat fotograficzny, dyktafon, kamera cyfrowa, gimbal, oprogramowanie do edycji, montażu i tworzenia materiałów video

nagłośnienie MRS-20, wzmacniacz audio, mikser dźwięku, mikrofony

podniesienie jakości organizowanej imprezy, pozyskanie nowych umiejętności obsługi sprzętu audio przez uczniów. Tworzenie zdjęć i materiałów filmowych, komputerowa obróbka dźwięku, poszerzenie wiedzy informatycznej z przedstawionego zakresu

szkolny system nagłośnienia usprawni pracę samorządu szkolnego oraz grupy radiowej podczas prezentowanych audycji

sprzęt do wykorzystania podczas uroczystości szkolnych i klasowych

wpis na stronę

13

Wojciechowska Anna

październik

ślubowanie pierwszoklasistów

aparat fotograficzny

tworzenie zdjęć i materiałów fotograficznych i filmowych

relacja fotograficzna imprez odbywających się na terenie szkoły

relacja foto na stronie szkoły