SPRAWOZDANIE Z WYKORZYSTANIA LABORATORIUM PRZYSZŁOŚCI ZA ROK SZKOLNY 2022/2023
nauczyciel/klasa | KIEDY | ZAJĘCIA | POMOCE | KORZYŚCI | PLANY | POTWIERDZENIE | |
1 | Zygier Renata | czerwiec | warsztaty kulinarne – zdrowe potrawy i desery. | deski, noże, sokowirówka, mikser, thermomix | wiedza o zdrowym odżywianiu | kontynuacja innowacji | wpis na stronę szkoły |
2 | Lipner Anna, Zygier Renata | maj | zdrowe śniadanie - kanapki nie musza być nudne | deski, noże, piekarniki | wiedza o piramidzie pokarmowej, planowaniu posiłków | innowacja kulinarna | wpis na stronę szkoły |
3 | Barańska Iga | listopad | warsztaty kulinarne - włoska pizza | deski, noże, termomix, piekarniki | wiedza o zwyczajach kulinarnych w innych krajach | innowacja kulinarna | wpis na stronę szkoły |
4 | Bakalarska Linda | marzec | warsztaty kulinarne -Wkraczamy w strefę fit | miski, deski, sokowirówka, noże | dbanie o swoje zdrowie i zdrowe odżywianie | innowacja kulinarna | wpis na stronę szkoły |
4 | Lipner | styczeń | WOŚP | mikroporty | umiejętność korzystania z przenośnych mikrofonów | ponowne wykorzystanie na uroczystościach, wydarzeniach szkolnych | wpis na stronę szkoły |
5 | Zwierzchowska 2d | czerwiec | warsztaty astronomiczne | teleskopy | poszerzanie wiadomości nt. układu słonecznego | ponowne wyjście do obserwatorium astronomicznego na Hali | wpis na stronę szkoły |
6 | Bogumiła Ogonowska 2d | czerwiec | warsztaty astronomiczne | teleskopy | poszerzanie wiadomości nt. układu słonecznego | ponowne wyjście do obserwatorium astronomicznego na Hali | wpis na stronę szkoły |
7 | Zwierzchowska 2d | kwiecień | lekcja nt. zdrowego odżywiania | robot wielofunkcyjny termomix | poszerzanie wiadomości nt. właściwości odżywczych świeżo przyrządzonych soków owocowych | ponowne wykorzystanie w ramach realizacji podstawy programowej tematów o zdrowym odżywianiu | wpis na stronę szkoły |
8 | Bogumiła Ogonowska 2d | kwiecień | lekcja nt. zdrowego odżywiania | robot wielofunkcyjny termomix | poszerzanie wiadomości nt. właściwości odżywczych świeżo przyrządzonych soków owocowych | ponowne wykorzystanie w ramach realizacji podstawy programowej tematów o zdrowym odżywianiu | wpis na stronę szkoły |
9 | Frydryk 0c | maj czerwiec | innowacja musy owocowo-warzywne innowacja | termomix tablica interaktywna | poszerzenie wiadomości na temat zdrowego stylu życia | wpis na stronie szkoły | |
10 | Stankiewicz Agnieszka | grudzień | Jasełka przedstawienie | mikroporty | umiejętność korzystania z przenośnych mikrofonów | ponowne wykorzystanie na uroczystościach, wydarzeniach szkolnych | wpis na stronę |
11 | Fijałkowska Alicja | grudzień | Jasełka przedstawienie | mikroporty | umiejętność korzystania z przenośnych mikrofonów | ponowne wykorzystanie na uroczystościach , wydarzeniach szkolnych | wpis na stronę |
12 | Stankiewicz Sylwester Rębiś Aneta | maj cały rok | Debata szkolna Debata szkolna, audycje radiowe, szkolne oraz prezentowane na falach Radia Bogoria Poszerzenie działalności Szkolnej Grupy Radiowej, usprawnienie pracy samorządu szkolnego | Mikrofony nagłowne, mikrofony dynamiczne, mikroporty wzmacniacz audio, słuchawki Aparat fotograficzny, dyktafon, kamera cyfrowa, gimbal, oprogramowanie do edycji, montażu i tworzenia materiałów video nagłośnienie MRS-20, wzmacniacz audio, mikser dźwięku, mikrofony | podniesienie jakości organizowanej imprezy, pozyskanie nowych umiejętności obsługi sprzętu audio przez uczniów. Tworzenie zdjęć i materiałów filmowych, komputerowa obróbka dźwięku, poszerzenie wiedzy informatycznej z przedstawionego zakresu szkolny system nagłośnienia usprawni pracę samorządu szkolnego oraz grupy radiowej podczas prezentowanych audycji | sprzęt do wykorzystania podczas uroczystości szkolnych i klasowych | wpis na stronę |
13 | Wojciechowska Anna | październik | ślubowanie pierwszoklasistów | aparat fotograficzny | tworzenie zdjęć i materiałów fotograficznych i filmowych | relacja fotograficzna imprez odbywających się na terenie szkoły | relacja foto na stronie szkoły |