logografika warsztaty kulinarne

W ostatni piątek odbyły się warsztaty kulinarne podczas których nauczyliśmy się przygotowywać kolorowe wiosenne kanapki i zdrowe sałatki. Gdy miejsce pracy było gotowe dla naszych kuchareczek i kucharzy, ochoczo zabraliśmy się do przygotowania pasty z awokado, sałatek, i wiosennych kanapeczek.

Korzystaliśmy z najświeższych składników sezonowych, aby stworzyć smaczne i pełne witamin potrawy. Nauczyliśmy się, jak odpowiednio komponować kolorowe kanapki, aby zachwycić zarówno podniebienia, jak i oczy. Na stole zrobiło się kolorowo, i nie mogliśmy się powstrzymać, aby w międzyczasie nie podjadać zdrowych smakołyków. Każdy z uczestników przyznał, że robienie takich potraw to nic trudnego, i może sprawiać przyjemność.
Dzięki sprzętom zakupionym w ramach projektu „Labolatoria przyszłości” takim jak: Thermomix, kuchenki i profesjonalne patelnie, praca szła błyskawicznie.
Dziękujemy Radzie Rodziców za wsparcie i pomoc.

Zdjęcia

Tekst i zdjęcia: Alicja Fijałkowska