Wycieczka zerówek do Parku Rozrywki Stacja Grawitacja
- Szczegóły
23 marca nasze przedszkolaki wraz z wychowawczyniami wybrały się do Parku Rozrywki Stacja Grawitacja w Warszawie. Po krótkiej rozgrzewce z instruktorem dzieci rozpoczęły sportowe szaleństwa w parku trampolin.
Skoki kilka metrów nad ziemią, zeskoki z wysokich schodów, a nawet salta – to tylko niektóre z wyczynów!
Po dwóch godzinach beztroskiej zabawy zmęczeni, ale bardzo zadowoleni, opuściliśmy park rozrywki i wybraliśmy się do pobliskiego Parku Szczęśliwickiego na poszukiwanie wiosny.
Tydzień matematyki w naszej szkole
- Szczegóły
Od 13 do 17 marca uczniowie naszej szkoły najbardziej integrowali się z matematyką. Głównym celem Tygodnia Matematyki było pokazanie, że matematyka to nie tylko liczby, wzory i trudne zadania, ale również znakomita przygoda, pyszne ciasteczka i mnóstwo zabawy.
Tegoroczne świętowanie było jednak wyjątkowe. Szesnasta i siedemnasta cyfra po przecinku to kolejno 2 i 3 – czyli końcówka liczby określającej rok 2023.
Wydarzeń nie sposób było przeoczyć. Szkoła przyozdobiła się w hasła, cyfry, lapbooki, portrety liczby pi. Wszędzie matematyka.
Dzień z życia szkolnego klasy 8d
- Szczegóły
21 marca świętowaliśmy w naszej szkole Pierwszy Dzień Wiosny. Z tej okazji z klasą 8d przygotowaliśmy dla uczniów naszej "szósteczki" wyjątkowy apel. Nauczycieli, uczniów i codzienne życie w szkole przedstawiliśmy w komediowy i muzykalny sposób, by umilić wszystkim ten wiosenny dzień. Pod czujnym okiem Pani Anety Rębiś udało nam się perfekcyjnie przedstawić napisany przeze mnie i Panią Anetę scenariusz.
Teatr Jednego Wiersza
- Szczegóły
Z okazji Pierwszego Dnia Wiosny w naszej szkole odbył się konkurs recytatorski pt.”Teatr Jednego Wiersza”. Sala gimnastyczna na chwilę zamieniła się w teatr, a uczniowie klas 1-3 zaprezentowali swoje umiejętności aktorskie. Były wiersze i wierszyki, głośne brawa i okrzyki... Na scenie zagościły zwierzęta, warzywa i inne postacie z wierszy. Było wesoło i kolorowo.
Piruet z łyżką i widelcem
- Szczegóły
W poniedziałek 20.03.2023 r. mieliśmy przyjemność uczestniczyć w wycieczce do pięknego Pałacu w Jabłonnej. Celem naszej podróży było zdobycie wiedzy z zakresu savoir-vivre’u oraz chwila oddechu od “normalnych” lekcji w szkolnej sali.
Spotkanie, pt. "Piruet z łyżką i widelcem" zostało podzielone na trzy części. Na początku poznaliśmy historię XVIII-wiecznej, letniej rezydencji Króla Stanisława Augusta Poniatowskiego.
Zaproszenie do udziału w konkursie "Ambasador Szkolnej Wynalazczości"
- Szczegóły
Świat wokół nas nieustannie potrzebuje naszego wsparcia! Macie pomysł na ulepszenie świata? Brzmi jak wyzwanie? Jeśli chcielibyście wykazać się w roli wynalazcy/ wynalazczyni lub projektanta/projektantki wzornictwa przemysłowego, zaprojektować nowy, innowacyjny produkt poprawiający jakość życia, z niecierpliwością czekamy na Wasze zgłoszenia!
"Keep Calm and Sing a Song 2023 - etap szkolny
- Szczegóły
Drodzy Uczniowie klas 4-8!
Zapraszamy Was do udziału w szkolnym etapie piosenki obcojęzycznej "Keep Calm and Sing a Song",
który odbędzie się 31.03.2023 r. o godz. 11:30 w sali nr 1.
Mile widziane będą utwory w każdym języku prócz polskiego wykonywane przez solistów, duety lub maksymalnie zespoły 3-osobowe.
Świetlica rozmawia o uczuciach „Emocje w życiu dziecka”
- Szczegóły
Emocje dają nam energię i sprawiają, że myśli zaczynają się przeistaczać w czyny. Są pomocne podczas organizowania doświadczeń oraz wpływają na sposób postrzegania siebie i innych. Motywują nas do podjęcia działania i sygnalizują, że dana reakcja jest szczególnie ważna. Dlatego też rozmawiamy, wymieniamy się doświadczeniem, dajemy sobie wsparcie podczas gier , zabaw czy tworzenia prac plastycznych, tj. „Drzewo Miłości”.
Kreatywne kulinaria
- Szczegóły
17 marca 2023 roku odbyły się pierwsze w tym roku szkolnym warsztaty kulinarne „Kreatywne kulinaria”.
Nasi młodzi kucharze pod czujnym okiem pani Renatki Zygier i pani Ani Lipner przywołali wiosnę przygotowując wiosenne kanapki.
Wspólne przygotowanie posiłku pokazało, jak duże możliwości drzemią w naszych młodych adeptach sztuki kulinarnej.
Było profesjonalnie, kreatywnie, kolorowo i baaardzo smacznie i zdrowo.