logografika kreatywne kulinaria

Zgodnie z harmonogramem naszego koła kulinarnego, 24 listopada spotkaliśmy się ponownie, aby wspólnie pogotować. Hasło przewodnie tych kulinariów brzmiało: „Jedzmy zdrowo i kolorowo”.
Bardzo często, podczas nauki w szkole i w domu sięgamy po niezdrowe przekąski , które są dla nas szkodliwe i powodują, że mamy trudności z zapamiętywaniem wiedzy i jeszcze na domiar złego nie dostarczamy organizmowi witamin. Dlatego też postanowiłyśmy z paniami, nauczyć naszych uczniów przygotowywania zdrowych „przegryzek”.

Pierwszy, mały smakołyk to tortilki z placków kukurydzianych nadziewane serkiem almette lub serem żółtym, pomidorkami, sałatą, szynką, kiełkami buraczków i ogórkami, druga propozycja to szaszłyki owocowe z winogron, śliwek, mandarynek, mango i jabłek . Wszystko wyglądało smakowicie i kolorowo. Zachęcamy Was do zdrowego jedzenia. Pamiętajmy! Jesteśmy tym, co jemy.
Przypominamy, że sprzęt, który wykorzystujemy podczas działań kulinarnych , jest zakupiony w ramach projektu edukacyjnego „Labolatoria przyszłości”.

Zdjęcia

Tekst i zdjęcia: Iga Barańska